Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: 
Среда, 6 Децембар 2023

Канцеларија

Пријавите комунални проблем

Обрасци и захтеви у електронском формату

Виртуелни матичар

Prijavite komunalni problem

Obrasci i zahtevi u elektronskom formatu

Virtuelni matičar

У згради Општинске управе Стара Пазова почела је са радом Канцеларија за брзе одговоре која представља својеврстан сервис за грађане и инвеститоре који треба да омогући лакшу и бржу комуникацију и решавање њихових захтева.

Захваљујући Канцеларији за брзе одговоре грађани и инвеститори ће на једном месту моћи да добију информације о потребној документацији, да је на истом месту касније предају као и да добију информацију о року решавања захтева, док референти канцеларије прате унапред дефинисане процедуре које су разрађене за одређени захтев како би у што краћем року обезбедили коначно решење. Уз помоћ Канцеларије за брзе одговоре грађани и инвеститори ће за неупоредиво краће време успети да добију све информације везане за добијање грађевинских дозвола, што се у првом реду односи на информације везане за локацију, локацијске дозволе, одобрење за извођење радова, као и за добијање употребне дозволе. Очекује се да ће се процедура за издавање грађевинске дозволе убрзати тако да се време потребно за њено добијање смањи са садашњих просечних 349 на 60-90 дана, у складу са Законом и да ћемо се на овај начин изборити са највећим проблемима јавне управе, бирократијом и корупцијом. Канцеларија за брзе одговоре ће домаћим и страним инвеститорима пружити све потребне информације на једном месту, почев од пореских олакшица, субвенција, висине административних и комуналних такси, тако да је реално очекивати да ће се на тај начин привући нове инвеститори и отворити нова радна места.

Канцеларија за брзе одговоре се ослања на савремену Еццом wеб апликацију, вишеканални контакт центар, којим су умрежене службе општинске управе, јавна предузећа и установе. Контакт центар има за циљ да повећа транспарентност општинских процедура, да побољша општинске капацитете за пружање информација као и да смањи време одзива за пружање услуга и решавање проблема и захтева грађана и предузећа те да на тај начин повећа ефикасност администрације, јавних предузећа и уопште локалне самоуправе. Вишеканални контакт центар је wеб апликација за електронску комуникацију са грађанима путем:

 • SMS-а (тел. 064 802 12 48)
 • телефонског позива (тел. 022 311 999) који остаје забележен као аудио запис
 • е-mail-а (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.)
 • електронским упитником директно са веб сајта
 • лично, у Канцеларији за брзе одговоре која се се налази у приземљу зграде Општинске управе, у соби бр. 5 и 6, а са странкама ће радити сваког радног дана, од 8 до 15 часова.
 • Каталог слободних локација
 • Званични сајт општине Стара Пазова
 • Водич за инвеститоре општине Стара Пазова
 • Katalog slobodnih lokacija
 • Zvanični sajt opštine Stara Pazova
 • Vodič za investitore opštine Stara Pazova